Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Recept
Chladný listopad s sebou nese chladná rána. Začněte den s hrnkem horkého čaje a hlavně snídaní, která zahřeje. Ovesná kaše v kombinaci s jablkem a skořicí je dobrota, která nikdy nezklame. A co teprve, když přidáte makový olej! Slibujeme, že se díky jeho nasládlé chuti budete olizovat až za ušima.
Suroviny
Postup
Ovesné vločky nasypeme do menšího hrnce a za stálého míchání pražíme na mírném stupni. Po zhruba 4 minutách se nám vločky rozvoní. Vločky zalijeme mlékem a můžeme zvýšit teplotu, ale pozor, ať se nám kaše nepřipálí. Mícháme dokud zcela nezhoustne. Kaši v misce poklademe plátky jablka a posypeme skořicí. Zakápneme makovým olejem a můžeme se do kaše pustit.
Tip
Pokud rádi "křoupete", přidejte do kaše ořechy. Za nás vítězí vlašáky!
Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.