Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Recept

Bezlepková kaše s opékaným banánem a lněným olejem

Tuhle kaši musíte vyzkoušet! Bezlepková Nomina s opékaným banánem a skořicí podle @restartujem

Přesně takovou dobrotu si můžete připravit i u vás doma a to maximálně do 10ti minut.

SUROVINY⁠: 

  • 30 g instantní bezlepkové kaše bez cukru (doporučujeme např. značku Nomina - pohanková, rýžová, jáhlová, čiroková od Nominal)
  • 200 ml rostlinného nápoje (mandlového, ovesného, kokosového, …)⁠ 
  • 1 lžička za studena lisovaného 
  • lněného oleje Ze Stodoly
  • 1 banán⁠ 
  • 1 lžička ghí 
  • 1 lžička (5 g) chia nebo lněných semínek⁠ 
  • špetka skořice⁠ ⁠
  • 1 lžička (7 g) medu (lze vynechat)⁠ 


POSTUP⁠👩‍🍳 

1. Do teplého nápoje vmíchejte postupně instantní kaši, až docílíte požadované hustoty. Nechejte 2–3 minuty odstát.⁠ ⁠ 

2. Banán nakrájejte na tenká kolečka. V pánvi rozehřejte ghí a banán na něm z každé strany dozlatova opečte. Nakonec posypte skořicí.⁠ ⁠  

3. Hotovou kaši ozdobte banánem, ořechovým máslem, zakápněte kapkou lněného oleje a posypejte semínky. Pokud máte radši kaši sladší, přidejte i trochu medu⁠. ⁠ 



Odebírejte náš newsletter

Chcete vědět, co zrovna kutíme ve Stodole?
Přihlaste se k odběru a žádná novinka ani recept už vám neuniknou.